23 juni 2018

Telescopenverzamelaar Peter Louwman krijgt koninklijke onderscheiding

Peter Louwman krijgt een lintje

De bekende verzamelaar van (antieke) telescopen

Reacties

 1. jan meijer zegt:

  Hallo Peter !

  Leuk dat artikel over te lezen, want de laatste keer dat we kontakt hadden kan wel 25 jaar geleden zijn. Ik heb mijn kollectie van 512 stuks operakijkertjes via een commisionair in Geneve vekocht gedurende de laatste 10 jaar.
  Ik heb nog wat speciall spul, waaronder een monocular spy glass, 8 traps verguld met 3 miniatures van ontblote ,welgeschapen dames. weet jij iemand die dat kopen / voor mij verkopen kan ? Mijn “oude commisionair ” was Hr. Perret : hij is gestopt in Geneve want hij werd ( ook ) te oud ervoor.

  Hoor graag wat van je, ook al weet je nix van operakijkertjes.

  groeten van :

  Jan Meijer
  Ekenäs
  Alvesta
  Zweden

  • Beste Jan, deze blog is niet geschreven dóór Peter Louwman, maar gaat óver Peter Louwman. Ik weet dat Peter af en toe de Astroblogs leest, maar kan niet garanderen dat hij deze reactie ook leest, Het beste is dus om hem eventueel te mailen. Mmmmm, monocular spy glass met ontblote welgeschapen dames, dat lijkt mij ook best wel een aantrekkelijk instrumentarium. 😀

 2. Hallo Jan Meijer,
  Ja ik kan mij jouw bezoek aan mijn coillectie nog goed herinneren
  en dat is zeker wel 25 jaar geleden, als het niet 30 is.
  Jouw bedrijf was toen in Waardenburg en je emailadres met
  “computer-scrap” zal nu niet meer werken.
  Kun je mij rechtstreeks emailen en je emailadres doorgeven,
  want ik wil reageren op onze relaties met Marc-André. En dat
  schrijf ik liever niet in FaceBook. Mijn huidig emailadres is:
  louwman@historicaltelescopes.com.
  Groetjes, Peter Louwman

Laat wat van je horen

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.