20 juli 2018

In welk jaar vergaat de Aarde eigenlijk niet?


Ieder weldenkend mens zal afgelopen tijd geen seconde wakker hebben gelegen van de door Harold Camping voorspelde ondergang van de aarde op 21 mei jongstleden. Toen de aardbevingen, tsunami’s en andere vervelende verschijnselen zaterdag uitbleven moest Camping een list verzinnen en kwam hij met foutieve berekeningen aan: Armageddon gaat nu op 21 oktober 2011 plaatsvinden. Oeps, ik zie de bui al hangen: die ramp zal vast de schuld zijn van komeet Elenin. Mijnheer Camping heeft al vaker voorspellingen voor het einde van de aarde gedaan, welke net als die van 21 mei 2011 nooit uitkwamen. Maar Camping is niet de enige doemdenker op deze aardbol en zoals ik onlangs beschreef zijn er aardig wat scenario’s te bedenken van het einde der tijden.