15 augustus 2018

Dat belooft wat: EPS-HEP 2011 komt er aan!

OK mensen, opgelet: op donderdag 21 juni start in Grenoble EPS-HEP 2011. Oftewel de European Physical Society’s (EPS) tweejaarlijkse conferentie over high-energy physics (HEP), waarbij 600 vooraanstaande natuurkundigen van over de gehele wereld de nieuwste resultaten van hun onderzoek presenteren. “Ehhh…. ja dus? EPS-HEP 2001, so what?” hoor ik jullie al zeggen. Wat is daar zo bijzonder aan? Nou simpel: grote kans dat er volgende week op de conferentie NIEUWS wordt geschreven, nieuws met hoofdletters. Ik lees vandaag diverse blogs van betrokken natuurkundigen en hun hart klopt vol verwachting bij de dingen die komen gaan. Waar het om gaat is ‘Nieuwe natuurkunde’ voorbij het Standaardmodel, het model dat in de jaren zeventig is opgesteld en dat beschrijft hoe de wereld van elementaire deeltjes en natuurkrachten in elkaar zit. Op EPS-HEP 2011 zullen teams van de CDF- en D0-detectoren van de Amerikaanse Tevatron deeltjesversneller en teams van de CMS en ATLAS-detectoren van de Europese Large Hadron Collider de nieuwste resultaten presenteren. CDF en D0 hebben 8,5/fb en 8,9/fb

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.