15 augustus 2018

Supernova in M101 verschenen: werk aan de winkel!

PTF11kly, de supernova in M101

In het spiraalsterrenstelsel M101 in het sterrenbeeld Grote Beer, dat vanwege z’n vorm ook wel het Windmolenstelsel wordt genoemd, is afgelopen woensdag een supernova ontdekt. De supernova heet PTF11kly, genoemd naar de ontdekkers van de supernova, de

Reacties

  1. Doe je het weer!!! Wat nou: "werk aan de winkel"?? Ja…werk aan MIJN winkel zal je dus bedoelen….want terwijl jij lekker in je nest ligt te….eh…dingesen, sta IK me weer in het klamme astrozweet te fotograferen (secundaire arbiedsvoorwaarden en zo!!) voor een leuk plaatje in JOUW astroblogs. Maarre……….als ik aankomende week als loyaal astroblogmuskiet "op astrofotografisch oorlogspad" dan kan ik je zeker wel uit je nest bellen voor "een biesbosmissie"?? Oeps, moet rap afknijpen……een hele horde engelsen is net ge-arriveerd op het station en willen graag een "liffie" naar het Plein………schijnt iets te maken hebben met iemand die binnenkort 50 wordt en zo……

  2. Ja hoor, ook voor mij biedt zo'n supernova het nodige winkel-werk. Wie moet per slot van rekening al die blogjes over deze supernova schrijven, wie moet alle gegevens van de supernova analyseren en er iets zinnigs van zeggen, wie moet conclusies trekken over de eigenschappen van PTF11kly, wie moet het feest ter viering van de ontdekking van deze supernova organiseren? Nou, wie dan….? 😉

  3. Ok..OK…jij wint….Ik zal deze bescheiden oprisping enigerlei arbeidsonrust dan maar weer braaf aan de zeurwilgen hangen……..bovendien heb ik veel verlammerijkere zaken aan/in mijn hoofd……Nog één nachtje and counting…..time to switch to "extreme panic-mode" ..oh….oh..oh…!!..ha..ha…

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.