21 juli 2018

Meer over de terug naar de aarde vallende UARS satelliet

Impressie van de UARS, die binnenkort terugvalt naar aarde

Deze week werd bekend dat een in 1991 via Space Shuttle Discovery (STS-48) uitgezette satelliet – de 5.668 kg wegende Upper Atmosphere Research Satellite (UARS) – ergens eind september of begin oktober terug naar de aarde zal vallen. In 1995 werd de actieve staat van dienst van de UARS door de NASA be

Reacties

  1. kan het zijn dat ik op 21 sep 2011 iets van die gebeurtenis gezien heb om ±22:45u boven Voorschoten? ik dacht toen in eerste instantie een vallende ster te zien, van oost naar west, maar hij kwam weer tevoorschijn met zo'n zelfde snelheid en verdween zwabberend in noordelijke richting tussen de grote beer en casseopeia in… ach, het kan ook een vogel zijn geweest die van onderen belicht werd en door de wind een vreemde snelheid kreeg, want het waaide best hard. maar toch… vreemde rechte vorm voor een vogel.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.