19 juli 2018

Nou, dit is echt een ONBEWOONBARE exoplaneet: CoRoT-2b


Toch wel grappig: de ene dag hebben we het over een superaarde, die zich in de bewoonbare zone rondom z’n centrale ster bevindt en waar de mogelijkheid tot het bestaan van leven is, de andere dag komt een exoplaneet in het nieuws die totaal onbewoonbaar is. Het eerste geval – HD 85512 b geheten – kwam gisteren in het nieuws, het tweede geval – CoRoT-2b – is vandaag nieuws van de dag. Wat is ’t geval met CoRoT-2b: deze exoplaneet – 880 lichtjaar om de hoek van de slager, 3 keer zo zwaar als Jupiter en in 2008 ontdekt met de Franse Convection, Rotation and planetary Transits (CoRoT) satelliet – staat bijna 5 miljoen km van z’n moederster, CoRoT-2a. Da’s slechts 3% van de afstand tussen aarde en zon, dus ze zijn behoorlijk close. Op zich zou dat geen probleem moeten zijn, afgezien van de hitte, maar het geval wil dat CoRoT-2a verschrikkelijk veel r

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.