16 juli 2018

Het nieuws van de dag: neutrino’s die sneller gaan dan het licht

).push({}); }if ( quads_screen_width >= 1024 && quads_screen_width < 1140 ) { /* tablet landscape */ document.write(''); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); }if ( quads_screen_width >= 768 && quads_screen_width < 1024 ) { /* tablet portrait */ document.write(''); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); }if ( quads_screen_width < 768 ) { /* phone */ document.write(''); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); }

Reacties

  1. Hans Hulsink zegt:

    Hoop van harte dat uiteindelijk bewezen wordt dat er deeltjes zijn die sneller zijn dan licht en wat is dan de volgende stap. Ben nu 61 jaar en als jonge knaap, die het ene SF boek na het andere verslond, was ik ervan overtuigd dat de magische lichtgrens een grens was die door mensen was ingesteld en niet door de natuur. Dat illustreert de cartoon maar al te goed, vast geroeste ideeën. En nu maar aannemen dat er reïncarnatie is kan ik in de toekomst wellicht gebruik maken van deze wereldse ontdekking.

  2. Er is natuurlijk een heel dik voorbehoud bij deze ontdekking, dus laten we maar even afwachten of neutrino's inderdaad sneller kunnen gaan dan het licht. Als dat het geval is krijg je een volgend probleem: waarom gaan sommige neutrino's wel sneller dan het licht en anderen niet? Het merendeel reist met een snelheid v=c, slechts een klein aantal met v>c. En wil iemand terug in de tijd reizen dan zal hij/zij net als die superluminale neutrino's sneller dan het licht moeten gaan. Maar ik heb altijd begrepen dat je oneindig veel massa/energie nodig hebt om die barrière van c te doorbreken, tenminste volgens de 'klassieke' relativiteitstheorie. Mmmmm, tijd dat we naar nog eens kritisch naar gaan kijken.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.