19 juni 2018

Draconiden-maximum was zaterdag om 22.07 uur met ZHR=325

).push({}); }if ( quads_screen_width >= 1024 && quads_screen_width < 1140 ) { /* tablet landscape */ document.write(''); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); }if ( quads_screen_width >= 768 && quads_screen_width < 1024 ) { /* tablet portrait */ document.write(''); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); }if ( quads_screen_width < 768 ) { /* phone */ document.write(''); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); }

Reacties

 1. Wilhelmus zegt:

  Mooie aantallen! Ik heb er zelf maar twee gezien…….

 2. Dat was een piepklein meteoren-buitje. 🙂

 3. Jan Brandt zegt:

  gegroet waarde astrolotgenoten,

  ben effe een weekendje weggeweest naar het "verre oosten"…nou ja winterswijk…om aldaar de geachte wederhelft te vergezellen op een nazomerbeurs alwaar zij wol en zelfsgebreide artikelen aan de man/vrouw heeft staan brengen en waar den schrijver dezes het grote publiek getracht heeft te vermaken met het laten zien van zonnevlekken (en dat zijn er tegenwoordig gelukkig weer lekker veel!!) en tevens met het uitdragen van het feit dat het bezitten van en het rijden in een Citroën 2CV het hoogst haalbare genoegen is welke den nedrigen mensch hier op Aarde kan meemaken. Zogezegd ging het met die zonnevlekken heel erg lekker en met het promoten van ons aller 2CV'tje had ik, afgezien van een enkele onwrikbare achterlijke Audi-rijder, we noemen hem maar even voor het gemak "Wilhelmus", ook al niets te klagen.

  Geheel onverwacht (buien, buien en nog eens buien!!) redelijk succesvol echter was het avondje Draconiden waarnemen. Met een zomaar samengeraapt groepje collega campinggasten/standhouders hebben we er, tussen al die bewolking en buien door, toch kans gezien om er in totaal 44 stuks "uit de lucht te plukken". OK, het was dan niet de gehoopte meteorenregen, daarvoor had moeder natuur zogezegd helaas de "natte variant" ingehuurd, maar toch waren ze best wel "grappig" om te zien. Wat trouwens ook fantastisch was overdag, bij zien naderen van een knoert van een bui……een werkelijk weergaloos mooie onbeschoft heldere dubbele regenboog…………de mooiste die ik ooit gezien heb en waarschijnlijk ook de mooiste die ik ooit zal zien!!……Ik heb hem uiteraard op de gevoelige digitale plaat gezet en met een beetje mazzel hoop ik die vandaag nog in een blogje te verwerken.

  • Wilhelmus zegt:

   Waardige cv rider, astrolotgenoot, waarschijnlijk heb je diesel getankt ipv benzine waardoor je observatievermogen is vertroebeld en hierdoor een dubbel gezichtsveld hebt laten onstaan! De regenboog kan verklaard worden door een voortrazende audi jawel orginele duitse kwaliteit waardoor een wormhole is ontstaan!

   Gegroet allen!

 4. Tssss Jan, zag jij 'slechts' een dubbele regenboog? Tegenwoordig zien ze zelfs vierdubbele regenbogen. 😉 OK geintje, ik ben benieuwd naar je resultaat.

 5. Jan Brandt zegt:

  Ha…ha….als je aan een wilhelmus z'n degelijke (??????) duitse staart trekt, dan bijt "ie" ook meteen!! Vive la France!!

 6. Jan Brandt zegt:

  Komt er (hopelijk) aan….ga nu foto's uit mijn" kanon" overzetten op de PC!

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.