23 juli 2018

NASA: eerste testvlucht met Orion capsule is in 2014


De NASA heeft verklaard dat een eerste onbemande vlucht met de Orion capsule in 2014 zal plaatsvinden. De Orion Multi-Purpose Crew Vehicle (Orion MPCV), zoals dat ding officieel heet, zal met een zware draagraket Delta IV van United Launch Alliance (ULA) vanaf Cape Canaveral Air Force Station in Florida

Reacties

  1. Jan Brandt zegt:

    leuk filmpje….prachtige muziek….ofwel NASA-theater op z'n best….maarre…als je dit "toekomstbeeld" zo eens aankijkt dan krijg toch wel een beetje het idee dat de NASA in bijkans perfecte "Startrektraditie" aan..eh…"timetravel" aan het doen is met dit "revolutionaire (??) nieuwe ruimtescheepje"….want..eh…het doet toch allemaal wel erg verdacht veel denken aan het Apollo-projekt uit de jaren zeventig……….Niets mis mee hoor, maar zo lijkt het de opvolger van de Spaceshuttle diezelfde (mooie en echt revolutionaire!!) spaceshuttle wel een beetje erg in "het grote vergissing-hoekje" te drukken? Aan de andere kant had deze "super apollo" misschien wel beter meteen eind jaren zeventig op de plank moeten worden gezet inplaats van het te dure en te onveilig gebleken spaceshuttle-concept inplaats van pas na 30 jaar tobben met die vijf (nu drie) witte ruimte-olifanten!! Hmmmm, als dat zo is dan zie ik….droom….droom…droom….het er ook nog wel eens, in den verre toekomscht, van komen dat Frans automerk "Oom Citroën" in haar zoektocht naar de ID(DS!)eale auto er achter komt, al snuffelend door haar (2)CV, dat Zij die al ooit eens vanaf 1948 tot 1990 heeft gebouwd…..en dat al dat andere blik eigenlijk niet meer dan "vergissingen" waren!!

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.