19 juli 2018

Voyager 2 succesvol overgeschakeld op reserve-stuwmotoren

Impressie van de Voyager 2

Hij bevindt zich al 34 jaar in de ruimte, maar is nog springlevend: de sonde Voyager 2, 20 augustus 1977 gelanceerd en zich nu 14 miljard km verderop bevindend, letterlijk aan de rand van het zonnestelsel. Vanwege die gigantische afstand doen signalen tussen aarde en Voyager er 13 uur over de ‘overkant’ te bereiken. Er zit een aandrijving in de Voyager die op nucleaire kracht werkt, maar die is langzaam aan het afnemen. Om zuinig aan te doen met het restant aan vermogen is de NASA via z’n Deep Space Network op 4 november begonnen om de primaire stuwmotoren uit te schakelen en over te schakelen op de reserve stuwmotoren. Zowel de Voyager 2 als ‘broertje’ Voyager 1 hebben zes motoren aan boord: drie primaire en drie reserves, ieder bedoeld om de sonde

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.