14 augustus 2018

Help, er komt een tsunami aan data in de sterrenkunde aan

Het probleem met moderne sondes zoals Chandra, Spitzer, Hubble en WISE, rovers zoals Opportunity en Curiosity en telescopen zoals LOFAR en ALMA is dat ze gigantische hoeveelheden data uitspuwen. Ze hebben allemaal een batterij instrumenten aan boord, die per dag, per uur, per seconde vele gigabytes aan data vergaren van objecten in het heelal en al die data moet ergens worden opgeslagen in de computer. Dat opslaan is op zich niet het probleem, maar wel het verwerken van de gegevens. Over dit probleem wordt morgenavond vanaf 21.10 uur Nederlandse tijd online wereldwijd gedebatteerd

Reacties

  1. Hoi! Goed dat je reclame maakt hiervoor! 🙂 De correcte tijd moet echter 21.10 NL tijd zijn!

  2. Helemaal gelijk, ik ga het aanpassen. Marcel, bedankt!

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.