28 maart 2024

Oeps, is dat een gigantische UFO bij Mercurius?

© siniXster | YouTube.

Er hoeft maar í­ets onbekends op een foto gemaakt door de NASA te staan, of de halve wereld is in rep en roer dat er een UFO of iets dergelijks op te zien is. En direct wordt er dan op gewezen dat alle ontkenningen door de NASA bewuste misleiding zijn en dat essentiële informatie wordt achtergehouden. Het gaat niet anders met de foto die deze week opdook van Mercurius, gemaakt met de Heliospheric Imager-1A, een telescoop aan boord van de STEREO A satelliet die de uitbarstingen op de zon in kaart moet brengen. Op 1 december j.l. volgde men met die telescoop een coronal mass ejection (CME), een wolk plasma vol geladen deeltjes, afkomstig van de zon. Foto’s van de HI-1A komen terecht op de US Navy’s SECCHI website [1]SECCHI staat voor Sun Earth Connection Coronal and Heliospheric Investigation., waar iedereen ze kan bekijken. Zo ook YouTube gebruiker siniXster, die op die bewuste foto de planeet Mercurius herkende. En wat was er rechts náást de planeet te zien, op het moment dat Mercurius gepasseerd werd door die wolk: een gigantische UFO! Wat siniXter zag omschrijft hij als volgt:

…definitely some sort of manufactured object. It’s cylindrical on either side, has a shape in the middle… It definitely looks like a ship to me. Very obviously it’s cloaked. There’s really, absolutely no other explanation for that than some sort of ship.

Afijn, tijd om even het filmpje van siniXter over dit vreemde object te bekijken:

En dan nu de bekende hamvraag: is die lichtvlek naast Mercurius inderdaad een UFO? Is het een niet-natuurlijk object, een ruimteschip ter grootte van de halve planeet (!), dat door het passeren van de wolk met CME oplichtte en aldus zichtbaar werd? Nou mensen, wees gerust en ga weer rustig ademhalen: het is géén UFO. Wetenschappers verbonden aan SECCHI hebben gereageerd op de speculaties en hun verklaring van hetgeen je op de video ziet is het volgende:

In these HI-1 images, a daily median is used as the best near-real-time method to get CME enhancement. This results in dark spots from planets such as Mercury. When we derive the background, we do an interpolation between two daily median images. Since we make these images the day we receive them, we do not have a daily median for the next day, just the previous day. When the interpolation is done between the previous day and the current day and there is a feature like a planet, this introduces dark (negative) artifacts in the background where the planet was on the previous day, which then show up as bright areas in the enhanced image.

Klinkt nogal techno-blabla, maar het komt er op neer dat men iedere dag foto’s maakt met HI-1 en dat die foto’s met elkaar vergeleken worden. Op het ene moment staat zo’n wolk helemaal rechts op de foto, vervolgens schuift ‘ie een tikkeltje naar links op en op alle volgende foto’s is ‘ie telkens meer naar links opgeschoven. Om de wolk van CME goed uit te laten komen worden achtergrond-signalen (bijvoorbeeld sterren en planeten) met software verwijderd, zodat alleen het signaal van die wolk overblijft. Bij SECCHI gebeurt dat analyseren en bewerken bijna real-time, zonder dat er mensenwerk aan te pas komt. De lichtvlek naast Mercurius is niets anders dan een ‘artifact’, een kunstmatig effect veroorzaakt door die computerbewerking. Op de plek van het artifact stond Mercurius de vorige dag. De software heeft met planeten altijd meer moeite om die als ‘ruis’ te verwijderen, dan sterren, die meer stilstaan. Het verwijderen van Mercurius leverde een donker (negatieve) artifact op en in de versterkte opnames kwam dat er vervolgens als een fel verlichtte vlek uit. Niets meer en niets minder. Een zeer technische verklaring van de ‘UFO’ naast Mercurius kan je hier lezen. Bron: Discovery News + Space.com.

Voetnoten

Voetnoten
1 SECCHI staat voor Sun Earth Connection Coronal and Heliospheric Investigation.
Share

Speak Your Mind

*