19 juni 2018

Vaticaan gebruikt astronomische techniek om manuscripten te digitaliseren

De leeszaal van de bibliotheek van het Vaticaan

Waar de sterrenkunde al niet handig voor is. Het Vaticaan heeft besloten om voor het digitaliseren van haar beroemde bibliotheek, die soms eeuwenoude waardevolle manuscripten bevat, gebruik te maken van een door de ESA en NASA ontwikkelde techniek, genaamd FITS, het flexible image transport system. Dat systeem werd in de jaren zeventig ontwikkeld om op een betrouwbare en bruikbare manier gegevens van satellieten op te slaan. De techniek werd in eerste instantie voor de radiosterrenkunde bedacht, maar inmiddels worden alle gegevens van satellieten zoals

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.