20 juli 2018

Allemaal even zwaaien naar André Kuipers als ‘ie overvliegt

Vrijdag 23 december om 16.22 uur zal de Sojoez TMA-3M capsule, met aan boord de astronauten Andr

Reacties

  1. Jan Brandt zegt:

    Hé Arie….eh…klopt die 16.22 uur wel, want..eh…in "de gids" staat de life-uitzending van de koppeling om 17,25 uur gepland….en ik neem toch maar aan dat die uitzending begint VOORDAT ze aangekoppeld geraken want anders hoef je toch geen uitzending op "de buis" te pleuren waarbij je de koppeling life kunt meemaken, als ze al gekoppeld ZIJN, ja toch niet dan.????…of zit er ergens nu bij mij een vreemde tijdskronkel in mijner hersenpan?

    Ofwel…..is het volgens mij zo dat ze, althans dat meen ik uit de heavens above-data te kunnen herleiden, pas NA 17,25 (Local clogg and tulip-time)wanneer ze feitelijk de laatste koppelingsmanoeuvres gaan uitvoeren..en dat…het dus in theorie, mogenlijk moet kunnen zijn om, wanneer het ISS plus Soyuz om 17,49 uur (ook lokale tijd!!) op 44 graden hoogte over Nederland vliegt, deze te kunnen waarnemen (fotograferen, oh yes!! als twee stippies heel dicht bij elkaar langs de hemel bewegend…..mits het natuurlijk niet alweer regent en fucking (pardon my french!) bewolkt is!

    Of staat het toevallig verkeerd aangegeven in "de gids" en loopt heel ruimtevaartminnend Nerderland strakkies een leuk stukkie life ruimtevaart TV mis vanwege een drukfout (een grafische gezien overigens een hopeloos verkeerde term, want een fout in een stuk gedrukt tekst is natuurlijk absoluut GEEN drukfout, maar een ZETFOUT, maar goed dit terzijde..)

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.