23 juli 2018

Marsrover Opportunity gaat overwinteren in Greeley Haven

De plek waar Marsrover Opportunity komende maanden zal overwinteren: Greeley Haven

De NASA wil de Marsrover Opportunity laten overwinteren op een plek aan de rand van de grote Endeavour krater. Die plek wordt Greeley Haven genoemd, waarvan de naam een eerbetoon is aan de planetair geoloog Ronald Greeley (1939-2011), die medewerker is geweest van het wetenschappelijke team van de Opportunity. Het is de vijfde Martiaanse winter die Opportunity in gaat en de plek is vanwege z’n zonnestand gunstig, zodat de stroomtoevoer optimaal is. Op 30 maart 2012 gaat de echte winter op Mars in. De rover hoefde vorige winters niet in zo’n ‘zonlicht-gunstige’ locatie te

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.