16 juli 2018

ESA’s nieuwste draagraket – Vega – is klaar voor vertrek

Impressie van de gelanceerde Vega draagraket van de ESA

Vega, de nieuwste draagraket van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA, is helemaal klaar om te vertrekken voor z’n allereerste vlucht. De raket is ontwikkeld sinds 1998 en de eerste lancering staat gepland voor 9 februari 2012 vanaf de Europese lanceerinrichting Centre Spatial Guyanais bij Kourou (Frans-Guyana). De Vega is eigenlijk het kleine broertje – of zusje voor mijn part, kies maar… – van de Ariane draagraket. De laatste is er voor het zware werk, de Vega voor de lichtere en commercieel aantrekkelijke vluchten. De eerste trap (P80) van de Vega maakt, net als de tweede en derde, gebruik van een

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.