18 juli 2018

Timelapse sterrenhemel boven de duinen van Renesse

Na al die nachten van foto’s maken van Sterrenstelsels en Nevels door de telescoop, dacht ik deze keer eens foto’s vanaf statief te maken van de heldere sterrenhemel boven de duinen van Renesse (Zeeland).

Sterrenhemel boven Renesse (Zld)

We waren daar een weekendje in een vakantiehuisje pal aan de duinen en ondanks dat het bijzonder donker en helder was, was de weersvoorspelling dat het mistig zou gaan worden. De eerste nacht was ik druk bezig geweest foto’s te schieten, maar

Reacties

  1. Arie, bedankt.

    Overigens dit keer niet met m’n videocamera met timelapse functie gemaakt, maar allemaal fotootjes gemaakt met de Canon 450D spiegelreflex camera. Mijn videocamera kan niet langer dan 0,5 sec. belichten en is te kort om zo’n sterrenhemele beter tot zijn recht te laten komen. Dit keer 600 foto’s geschoten met ieder 15 sec. belichtingstijd en 5 sec. rust. Dus totaal tussen elke foto 20 sec.

  2. Jan, schitterend gemaakt zeg. Prachtige uitvinding hoor, die camera's met timelapse-mogelijkheden. Ik heb trouwens even een uitgelichte afbeelding gemaakt bij je blog, zodat er op de voorpagina van de Astroblogs ook een plaatje bij staat.

  3. OK op die manier. Dat levert inderdaad meer sterren op, vanwege de sterkere lichtkracht van je camera. Heeft die Canon een automatische opnamefunctie? Hoop het wel voor je. 🙂

    • Gelukkig wel. Tenminste, dat is de EOS-Utilities software die bij de camera geleverd is. Ik zou niet graag bijna 3,5 uur achter de camera blijven staan om deze 600 x aan te klikken. ha ha

  4. Heel mooi gemaakt! Die sluierwolken geven ook aparte effecten, gaaf.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.