15 augustus 2018

Process je eigen Hubble data: NGC 6357 en NGC 3521

Zoals al in een eerder post werd vermeld is NASA begonnen met de

Reacties

  1. Jan H zegt:

    Mooi en leuk om foto's afkomstig van de Hubble telescoop te kunnen processen. Zijn deze nooit verwerkt omdat er een stukje onbelicht op staat of zijn daar andere redenen voor? Want ik neem aan dat de Hubble telescoop toch niet lukraak foto's maakt die niemand bekijkt of nodig heeft? Volgens mij moeten astronomen in de rij staan om een beetje tijd te mogen huren van de Hubble, of heb ik het mis?

    En: is NGC 3521 nu ook met Hubble pallet verwerkt of anders?

  2. Dit soort data is meestal voor wetenschappelijke metingen gebruikt. Bijv. voor sterspectra etc. Mooie plaatjes zijn eigenlijk maar een bijproduct…

  3. Mooie bewerkingen hoor. Ik denk dat Hubble uitstekende 'grondstoffen' biedt om mee aan de slag te gaan en te bewerken met diverse software. Bij die foto van NGC 6357 – met z'n 'uitgehouwen kasteeltorens' – moest ik direct denken aan zo'n ander Hubble-juweeltje, de beroemde foto van de Adelaarsnevel: http://nl.wikipedia.org/wiki/Adelaarsnevel André, heb je deze twee foto's opgestuurd als jouw inzendingen?

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.