23 juli 2018

De omvang van de bemande ruimtevaartuigen even op een rijtje

Moleculair astrofysicus

Reacties

 1. Kijk daar word ik nou vrolijk van…….toch weer die maffe geweldige engelsen met hun Skylon…..Zo moet de opvolger van de spaceshuttle er nu uit zien……dat is een ECHT “ruimtevaar/vlieg/tuig” inplaats van die piepkleine saaie varianten van het aloude “vlees in blik” principe…..EN….de oudere lezertjes onder ons die nog weten wat die SF-poppen TV serie “the Thunderbirds” was zullen toch met een blije fantasie in de Skylon iets van dat Thunderbirds icoon de “Fireflash”…..dat hypermoderne atoom( want alles met “atoom” in de naam was eind jaren 60/70 hypercool, toch???)-vliegtuig herkennen, bekend van één van de vroege afleveringen van deze fantastische SF serie…..”pepper de pepper de pep….thunderbirds….eh…Skylons are go”!!!

 2. Johan zegt:

  Mooi! Zie ik nou de mir over het hoofd?

 3. Helemaal goed Johan, de Mir ontbreekt. Net als Skylab. Ik zal het doorgeven aan Invader, kijken of ‘ie een aangevuld schema wil maken. 🙂 Oh wacht, ik zie net dat een andere lezer op Invader’s blog dit al heeft voorgesteld en dat het nu wordt overwogen: http://invaderxan.livejournal.com/154794.html?thread=886698#t886698

 4. Johan zegt:

  Dat is snel! Het zat m in het “alle bemande…” in je eerste zin.

 5. Yep, maar dat klopt toch? Ook de MIR en Skylab waren bemand. En niet te vergeten de Saljoet, die ontbreekt ook in het schema.

 6. Johan zegt:

  Ja, maar het woordje alle impliceert dat het plaatje compleet is, terwijl inderdaad de Mir, etc. daarop (nog) ontbreekt.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.