18 juli 2018

Shenzhou-9 capsule succesvol gekoppeld aan Chinees ruimtestation Tiangong 1

De drie astronauten van de Shenzhou-9 komen het ruimtestation Tiangong 1 binnen

Voor het eerst is een bemande Chinese ruimtevaartcapsule – de eergisteren gelanceerde Shenzhou-9 – vastgekoppeld aan het vorig jaar in de ruimte gebrachte Chinese ruimtevaartstation Tiangong 1 (‘Hemels paleis’). Dat betekent dat China na de Verenigde Staten en Rusland de derde natie in de wereld zijn die zoiets volbracht hebben. Vanochtend om 08.07 uur Nederlandse tijd werd de capsule met de hand bestuurt en aan de Tiangong 1 vastgekoppeld. Aan boord van de Shenzhou-9 waren drie astroanuten – allen in dienst van de Chinese luchtmacht – te weten commandant Jing Haipeng, Liu Wang en China’s eerste vrouwelijke ‘taikonaut’ Liu Yang. De bedoeling is dat het drietal dertien dagen aan boord van de

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.