23 juni 2018

Bewijs geleverd: vlaggen op de maan staan er nog

De meeste vlaggen op de maan staan er nog net zo bij als toen ze geplaatst werden

Er zijn alweer 40 jaar verstreken sinds de laatste maanlanding, waarbij de zesde en laatste Amerikaanse vlag in de maanbodem werd gestoken. Nu zullen sommige lezers zich afvragen of die vlaggen er nog staan. Het antwoord luidt: Ja! – nou ja, op

Reacties

  1. Leuk bericht over die vlaggen. Wat is er eigenlijk met die vlag van de Apollo 11 gebeurd? Omvergeblazen door de ‘uitlaatgassen’ van de Eagle? De gevallen vlag zou dan toch nog steeds zichtbaar moeten zijn voor de LRO, zou je zo zeggen?
    Nog even over die fameuze woorden van Armstrong – “one small step for man, one giant leap for mankind“. Dat schijnt hij inderdaad gezegd te hebben, maar dat was eigenlijk niet de bedoeling. De woorden die hij had moeten zeggen waren”: “one small step for a man, one giant leap for mankind“. Yep, scheelt meer één woord van één letter, maar het is essentieel voor de logica achter de zin. Zie deze en deze Astroblogs over de discussie rondom die legendarische zin.

Laat wat van je horen

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.