17 juli 2018

NASA’s Morpheus lander crasht en verbrand tijdens test


Het gaat niet altijd goed met de landers van de NASA. Afgelopen maandag was een landing uit het boekje, zoals de Marsrover Curiosity van de NASA liet zien, maar tijdens het testen op 9 augustus van een nieuwe lander, Morpheus genaamd, ging het goed fout. Maar daar zijn testen voor bedoeld, dus wat dat betreft is er niets ernstigs gebeurd. Project Morpheus is gericht op het ontwikkelen van een nieuw type lander, dat in staat is om bijvoorbeeld op de maan te landen en daar 500 kg nuttige landing mee naar toe te nemen. De lander wordt vooral gekenmerkt door de vier grote bolvormige tanks, die voorzien zijn van ‘groene’ brandstof, vloeibare zuurstof (LOX) en methaan, en het landen en weer opstijgen zou ‘ie geheel autonoom kunnen doen, dus zonder vervelende, controlerende en meesturende vluchtleiders. Nieuwe en goedkope technologie

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.