22 juli 2018

Gas, gas en nog eens gas, oftewel vakantie in donkere gebieden…

Beste medebloggers…

Zojuist zijn we weer teruggekeerd van verre oorden. Nou ja, een beetje ver, namelijk Oostenrijk en de Eifel.

In Oostenrijk had ik het plezier om twee weken in het Zillertal door te brengen. Dit gebied heeft nog erg donkere nachten en ik keek hier dan ook erg naar uit. Ik had contact gehad met de sterrenwacht in K

Reacties

  1. ik ben erg onder de indruk van deze mooie opnames.

  2. Inderdaad, prachtige opnames. Ik wil iedereen er bij deze op attent maken dat ze ook de aandacht hebben getrokken van Phil Plait – the Bad Astronomer: http://blogs.discovermagazine.com/badastronomy/2012/08/02/incredible-panorama-of-the-summer-sky/ Ook hij loopt warm van André’s foto’s. André, ik zag dat je de blog ook in de fotoheader op de voorpagina hebt staan, maar dat komt niet uit de verf. De plugin die dat regelt neemt altijd standaard de eerste foto die je upload, dat was die foto van de 60cm Cassegrain telescoop in de sterrenwacht van Königsleiten. Maar de header is slechts 640px lang (ongeveer) en hij neemt dan ook de hoek linksboven van die foto van de telescoop, die vast veel groter is. En dan is het resultaat een stukje grijs uit die foto. Wat ik altijd doe is een speciale header-foto uploaden, met de juiste maten, welke ik verder niet gebruik in de blog. Tip voor de volgende keer. 🙂

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.