20 juli 2018

NASA stuurt in 2016 opnieuw een missie naar Mars: InSight

Voorstelling van InSight

De ene Marsmissie is nog maar pas geleden van start gegaan – ik bedoel uiteraard die van de Marsrover Curiosity, welke 6 augustus j.l. landde in de Gale krater – of de NASA heeft alweer de volgende missie goedgekeurd. Gisteren werd bekend dat de Marslander genaamd InSight in 2016 zal worden gelanceerd en richting Mars gestuurd. Het is een lander en geen rover en dat geeft al aan dat ‘ie na aankomst niet zal bewegen, net zoals de eerdere Marslander Phoenix. InSight – dat staat voor Interior Exploration using Seismic Investigations, Geodesy and Heat Transport, ahum… –

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.