17 juli 2018

Astronaut Neil Armstrong – eerste mens op de maan – overleden

Neil Armstrong (Wapakoneta (Ohio), 5 augustus 1930 – Columbus (Ohio), 25 augustus 2012)

Neil Armstrong, de man die op 20 juli 1969 om 02.56 uur de eerste mens was die op de maan wandelde, is vandaag op 82 jarige leeftijd overleden. Hij tobde al een poosje met z’n gezondheid. Hij overleed na complicaties die optraden na een bypass-operatie. Met het overlijden van Armstrong nemen we afscheid van een icoon, iemand die deel uitmaakt van de grootste gebeurtenissen van de twintigste eeuw. Persoonlijk doet het mij ook veel, want mijn interesse voor de sterrenkunde en ruimtevaart begon in de jaren zestig met het Apollo-programma, waar Armstrong het brandpunt van was. Als jongetje van acht jaar zat ik ’s nachts voor de zwart-wit televisie en zag ik de groezelige beelden van Armstrong die als eerste mens op de maan stapte en hoorde ik hem de woorden zeggen “That

Reacties

  1. Jan Brandt zegt:

    Enne……laat “Neil Armstrong’s first quarter Moon” nou net gisteravond toch even heel mooi zichtbaar zijn geweest, tussen al die zware buien door, in de auto onderweg van Doorn (na het feestje ter ere van de 50ste verjaardag van mijn nicht!) naar Dordrecht…….voorwaar, vond ik, een passend moment voor een laatste aardse gedachte aan één van de grootste anti-helden van de 20ste eeuw plus ozo geweldig toepasselijk simpele knipoog richting de Zee der Stilte!!

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.