21 mei 2018

Rotterdam 15 september toneel voor ‘Stargazing in the City’

15 september a.s.: stargazing in the City in Rotterdam

In het kader van 24 uur cultuur nodigt Arminius – het Rotterdamse podium voor muziek, theater en voorstellingen in alle maten en toonsoorten – je uit om naar het Museumpark te komen en samen met sterrenkundejournalist Govert Schilling1 te kijken naar het adembenemende heelal! Schilling geeft deze avond – Stargazing in the City2 genoemd – een heel toegankelijke lezing over astronomie en geeft uitleg bij het sterrenkijken. Start om 22.00 uur na de enthousiaste toelichting op de geprojecteerde foto

Noten
  1. Govert Schilling (1956) is eindredacteur van www.allesoversterrenkunde.nl en is freelance wetenschapsjournalist voor, onder andere, de Volkskrant. Hij heeft daarbij een groot aantal boeken over sterrenkundige onderwerpen op zijn naam staan. []
  2. Stargazing in the City is een samenwerking van Arminius met de Europese Zuidelijke Sterrenwacht (ESO) en de Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie (NOVA). []

Reacties

  1. Heel leuk allemaal dit “stargazing in the city-idee”….maarre het komt mij voor dat het aantal leuke objecten zichtbaar vanuit het centrum van zo’n “poel des fotonen-bederfs” als Rotterdam-centrum zijnde mij toch wel een beetje erg beperkt lijkt…..enne…..ook nog eens geen spetterende planeten zoals Saturnus en Jupiter zichtbaar op dat tijdstip…..en het is ook nog een dag pal voor Nieuwe maan!! Eh…..kan iemand mij vertellen wat er dan nog overblijft aan enigszins lekenpublieksvriendelijke spectaculaire astronomische objecten??….een weekje later gepland met de maan in het eerste kwartier lijkt mij dan toch net iets “handiger”….Zogezegd, geweldig initiatief, maar van deze datum snap IK in elk geval effe helemaal niets van…..maar goed, wie ben ik nu helemaal?????

  2. Ik denk dat ze een week later onhandig vonden, omdat het dan het weekend van SpaceUp Europe is.:-)

  3. Ah…nu snap ik het (nog niet)….ha..ha…!!!

Laat wat van je horen

*