19 juni 2018

Het ISS is gered…door een tandenborstel!

Het ISS is gered door een tandenborstel

Vorige week heeft het internationale ruimtestation ISS te kampen gehad met een flinke elektrische storing. Het probleem is opgelost door een combinatie waarop MacGyver jaloers zou zijn geweest: een moersleutel, een staalborstel, een schroef en…..een tandenborstel! Moet niet gekker worden, toch?

Het verhaal gaat ongeveer als volgt: het ISS heeft vorige week een storing gehad in

Reacties

  1. Schitterend verhaal. En illustratief voor hoe inventief ze daarboven wel niet zijn. Doet mij trouwens denken aan de vraag die ik ooit aan een echte astronaut heb kunnen stellen – @Astro_Mike op Twitter, zeg maar Mike Massimino in het dagelijks leven. Hij was degene die de Hubble ruimtetelescoop als laatste gereviseerd heeft en mijn vraag aan hem was wat hij beschouwde als z’n meest waardevolle instrument. Zie deze blog daarover.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.