21 juli 2018

Een van de motoren van de Falcon 9 raket viel uit tijdens de lancering

Vannacht om 02.35 uur Nederlandse tijd is zoals gemeld de Falcon 9 draagraket gelanceerd, die de Dragon capsule in een baan om de aarde heeft gebracht, gereed voor een koppeling komende woensdag met het internationale ruimtestation ISS. Ik meldde een succesvolle lancering, maar nu blijkt dat er toch wat strubbelingen waren – ‘Adrianus, je was weer eens te vroeg met je conclusies’. Tachtig seconden na de lancering was er een lichtflits te zien en lijken stukken te worden weggevaagd, iets wat je in de video met vertraagde beelden na ongeveer 30 seconden ziet. Het blijkt dat op dat moment

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.