21 juli 2018

De Higgs bosonen blijken echt volgens het Standaard Model te zijn


Deze week was er een grote conferentie op het gebied van hoge energiefysica in het Japanse Kyoto, het Hadron Collider Physics 2012 Symposium. Daar presenteerden alle grote onderzoeksinstituten zoals CERN hun laatste gegevens, zoals de vondst van het zeldzame verval van een

Reacties

  1. André zegt:

    quote: Daar worden continue triljoenen protonen tegen elkaar geknald

    Laat dat continue maar weg want de LHC staat meer stil dan dat hij in gebruik is om protonen te laten botsen

    • André, op deze pagina zie je de hoeveelheid botsingen die vanaf 16 april in de LHC hebben plaatsgevonden. Niks pauzes, dat ding draait echt gewoon continue door. Pas begin volgend jaar gaan ze even de protonen vervangen door loodionen, die ze een paar weken tegen elkaar knallen en dan pas gaat ‘ie voor lange tijd dicht.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.