18 juni 2018

Splinternieuwe telescoop schiet prachtige foto van Carinanevel

Snapshot van de Carinanevel

Ter gelegenheid van de inauguratie van de VLT Survey Telescope van de ESO-sterrenwacht op Paranal, die vandaag in Napels heeft plaatsgevonden, is een spectaculaire nieuwe foto vrijgegeven van de Carinanevel. De VST is een geavanceerde 2,6-meter telescoop, met in zijn hart de enorme 268-megapixel camera OmegaCAM. Hij is ontworpen om de hemel niet alleen snel, maar ook heel scherp in kaart te brengen. Ter gelegenheid van de inauguratie is een spectaculaire opname van de Carinanevel gepresenteerd die met de nieuwe telescoop is gemaakt.

Dit stervormingsgebied is een van de meest opvallende en gefotografeerde objecten van de zuidelijke hemel. Diverse ESO-telescopen hebben er al opnamen van gemaakt. De gloeiende gaswolk is echter z

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.