22 juli 2018

Veel vallende sterren rond 13/14 december, mits het helder is

Vallende ster

Bij een onbewolkte donkere hemel kunnen er wel honderd vallende sterren per uur vallen

Morgen en overmorgen zijn er veel vallende sterren te zien, als het helder is. Deze meteoren horen bij de Geminiden-meteorenzwerm die in de nacht van 13 op 14 december zijn hoogtepunt bereikt. Dit gebeurt elk jaar, maar dit jaar is er

Reacties

 1. Jan Heuser zegt:

  Veel vallende sterren te zien. Ook veel wolken te zien. 🙁

 2. Het is super hier in Groningen

 3. Olaf van Kooten Olaf van Kooten zegt:

  Nou het enige wat ik zag waren wolken 🙁

 4. els keegel zegt:

  Op 12 december j.l. was ik in Gambia, west afrika. Ik zag veel vallende sterren die avond maar het opvallendste was een ster /meteoriet die niet van boven naar beneden viel maar van rechts naar links ging, dus horizontaal en niet hoog in de lucht zoals alle sterren maar gewoon een paar meter boven de grond en echt helemaal te volgen was van rechts naar links, een fascinerend gezicht.

  • Els, bedankt voor je reactie. Dat moet wel een heel bijzondere ervaring zijn geweest. Hoe snel ging die ster /meteoriet? En was ‘ie net zo helder als ‘gewone’ meteorieten of helderder?

   • els keegel zegt:

    hij was goed te volgen, hoe snel geen idee. Hij was helderder maar misschien kwam dat omdat hij natuurlijk veel lager was, het was niet hoog in de lucht maar bv net boven de boomtoppen,het was verbijsterend.

 5. ik heb de avond van 13 februari ook met verstomming gekeken naar een vallende ster die toch 30 tal seconden duurde.er was zelfs en soort van ontploffing te zien,zijn er mensen die dit ook gezien hebben?
  in ieder geval het was indrukwekkend.

 6. Het blijkt te gaan om de derde trap van de Sojoez-raket! Zie deze Astroblog daarover: http://www.astroblogs.nl/2013/02/14/vallende-derde-trap-sojoez-raket-woensdagavond-door-velen-als-vuurbol-gezien/

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.