17 juli 2018

Curiosity’s eerste echte boorpoging op Mars is geslaagd

boor
Marsrover Curiosity heeft op 8 februari j.l. – op Mars heette die dag Sol 182 – z’n eerste echte boorgat gemaakt in de rots genaamd John Klein, gelegen in de Yellowknife Bay in de Gale krater op Mars. Het gaat om een gat dat 16 mm in diameter is en 64 mm diep. Op 31 januari had Curiosity in diezelfde rots ook al een keertje geboord, maar dat was een testpoging, die een ovaalvormig gat van enkele millimeters diep had opgeleverd. Van de ‘echte’ boorpoging is het de bedoeling dat het poeder van de vermalen rots in de Chemistry and Mineralogy (CheMin) en het Sample Analysis at Mars (SAM) instrumenten

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.