19 juli 2018

Hoe kan een meteoor eigenlijk “exploderen”?

Meteor Germany

Vandaag onfplofte een meteoriet boven Rusland, met flinke schade en 500 gewonden tot gevolg. In 1908 vond er iets soortgelijks plaats, maar dan op veel grotere schaal: de zogenaamde Toengoeska-explosie. Toen werd een enorm stuk bos met de grond gelijk gemaakt – de explosie was 200 kilometer verderop te voelen en was vanuit Londen zichtbaar! Deskundigen schatten dat de Toengoeska-explosie een kracht gehad moet hebben van 10 Megaton TNT (vergelijkbaar met eent typische atoombom). Kan een relatief kleine ruimtesteen, die niet eens het aardoppervlak raakt, dit werkelijk op z’n geweten hebben?

Het antwoord is: m

Reacties

  1. Beste mensten,
    Wees blij dat het allemaal op land heeft plaats gevonden.
    Wat als dat ding ergens langs de kust wateren terecht was gekomen.
    Dan was het misschien wel het einde van de wereld.
    Niet in 2012 maar 2013. volgens de maya’s.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.