16 juli 2018

Nog even over die ‘re-entry’ van de derde trap van de Sojoez-raket

Sojoez-onderdelen
Het zijn roerige tijden, mogen we met een gerust hart stellen. Eergisteren zag we in West-Europa de derde trap van de maandag gelanceerde Sojoez-raket als vuurbol neerdalen door de atmosfeer, vannacht was er die gigantische vuurbol boven Rusland, die voor meer dan 500 gewonden zorgde en vanavond passeert de 50 meter grote steenklomp 2012 DA14 de aarde op zo’n 28.000 km afstand. Verband tussen deze drie gebeurtenissen? Neen, driewerf neen! Alles staat los van elkaar en berust op toeval. OK, voor doemdenkers zal dit alles koren op de molen zijn, maar dat is dan maar zo. ik wil nog even terug komen op die gebeurtenis van woensdagavond, waarbij om ongeveer 22.15 uur die derde trap van de Sojoez de atmosfeer binnendrong (‘re-entry’ heet dat in het Engels) en verbrandde.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.