21 juli 2018

Kun je aanstormende ruimtebolides vernietigen met lasers?

Asteroid Defense System

De Russische meteoor van afgelopen vrijdag heeft laten zien dat de aarde ieder moment geraakt kan worden door een grotere bolide, met alle gevolgen van dien. Het zou dus handig zijn om zo’n aanstormende natuurramp af te wenden. Een team van wetenschappers is nu met een futuristisch voorstel gekomen: een enorm netwerk van lasterstralen, waarmee een object zoals 2012 DA14 binnen een uur vernietigd kan worden. Een object dat tien keer groter is zou, als het op tijd ontdekt kan worden, binnen een jaar vernietigd kunnen worden.

Daarnaast kan het systeem gebruikt worden om de baan van een astero

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.