16 juli 2018

Betere detectiesystemen voor potentieel gevaarlijke ruimtebolides

Earth Asteroids

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA is samen met een aantal private groepen bezig met het ontwikkelen van een waarschuwingssysteem, waarmee ruimtebolides (zoals degene die vrijdag boven Rusland explodeerde) gedetecteerd kunnen worden. Toch heeft NASA benadrukt dat gebeurtenissen zoals degene in de Oeral (met 1000 gewonden) erg zeldzaam zijn. Het is de verwachting dat een gebeurtenis van deze omvang gemiddeld iedere 100 jaar plaatsvindt.

De “Russische meteoor” had een geschatte lengte van 17 meter en explodeerde met een kracht van 500 kiloton TNT. Op dezelfde dag vloog een astero

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.