18 juli 2018

Nieuw Amerikaans ruimteschip al twee maanden bezig met geheime missie

OTV-3 lancering

De lancering van de X-37B in het kader van de geheime missie OTV-3

Een nieuw ruimteschip van het Amerikaanse leger, de mysterieuze X-37B, is vandaag precies twee maanden actief in de ruimte. Het ruimteschip is in december gelanceerd met een Atlas 5 raket vanaf Cape Canaveral, hetgeen de derde missie is voor de X-37B. De huidige missie staat bekend als Orbital Test Vehicle-3 (OTV-3) en is een geheime ‘classified‘ missie van de luchtmacht.

Hoe lang OTV-3 in de ruimte zal blijven is niet bekend. Een woordvoerder van de Amerikaanse luchtmacht is om een reactie gevraagd, en hij zei hierop het volgende: “De missie gaat goed en is voorlopig nog wel bezig. Hoe lang precies, dat hangt van verschillende factoren af”. Een nogal vage reactie dus – op de vraag w

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.