23 juli 2018

Star Trek-naam voor Pluto-maan?

Pluto System

Een van de twee nog naamloze maantjes van Pluto krijgt mogelijk een naam die verwijst naar de sciencefictionserie ‘Star Trek’. Bij een internetverkiezing van ruimteorganisatie SETI is de naam Vulcan namelijk verreweg het populairst. De maantjes, die de tijdelijke naam P4 en P5 kregen, werden in 2011 en 2012 gevonden met de ruimtetelescoop Hubble.

Acteur William Shatner, die ooit kapitein Kirk speelde in ‘Star Trek’, stelde vorige week voor de twee maantjes Vulcan en Romulus te noemen, naar fictieve planeten uit het Star Trek-heelal. In de serie is Vulcan de thuisplaneet van het karakter Spock; op Romulus woont oorlogszuchtig volk waar Kirk regelmatig tegen moet vechten.

Reacties

  1. Kapla,
    Hmmm, Is Het leven wat dat betreft eigenlijk niet gewoon heel simpel…..ALLES wat ook maar een beetje naar Startrek riekt is toch OK, ja toch niet dan????

    Live long and prosper

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.