16 juli 2018

Dragon-capsule gearriveerd bij ISS

Dragon arriveert bij ISS

Een commercieel ruimtevaartuig is vandaag aangekomen bij het internationale ruimtestation ISS. De capsule is gevuld met voorraden en is een dag later gearriveerd dan gepland, als gevolg van een tijdelijke storing van de stuwraketten. De onbemande Dragon-capsule is gebouwd door het private ruimtevaartbedrijf SpaceX.

De Dragon-capsule is afgelopen vrijdag gelanceerd door middel van een Falcon 9-raket. Zodra de capsule zichzelf loskoppelde van de raket, ging het fout. Drie van de vier stuwraketten weigerde namelijk dienst. Na enkele uren van troubleshooting hebben SpaceX-ingenieurs de oorzaak gevonden en een oplossing bedacht. Als gevolg van de storing mistte de capsule de oorspronkelijke rendez-vous, maar een dag later werd de Dragon alsnog gegrepen door de robotarm van het ISS.

De missie is de derde vlucht van SpaceX naar het ISS en de tweede offici

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.