21 juli 2018

Volgende Sojoez-bemanning zal snelle route naar het ISS nemen

De Sojoez gekoppeld aan het ISS

De Sojoez gekoppeld aan het ISS

De Amerikaanse NASA en de Russische Roscosmos hebben besloten dat de volgende vlucht van een Sojoez-raket en capsule de drie astronauten in een snelle route naar het internationale ruimtestation ISS zal brengen. Tot nu toe duurde de reis van de capsule vanaf de lancering 2 dagen en gingen er 34 omwentelingen om de aarde overheen voordat er gekoppeld kon worden met het ISS. Bij de snelle route vindt de lancering plaats op het moment dat het ISS recht over de lanceerbasis in Kazachstan vliegt en door af en toe gebruik te maken van de stuwraketten van de Sojoez-capsule kan het ISS in slechts zes uren – dat zijn vier omwentelingen –

Reacties

  1. jeetje. hebben ze al die jaren een beetje site-seeing voor lanterfant gevlogen,
    en links van u zien wij de helaas juist op dit moment slapende vulkaan de etna, terwijl wij rechts van ons nog juist
    de ondergaande zon zien schitteren op de hekken rondom de gazastrip.

  2. Ze hebben de Transplanetaire Fyra eh… nee TGV uitgevonden. 🙂

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.