16 juli 2018

Buitenaards leven gevonden in meteoriet?

asteroid impact

Onderzoekers uit het Verenigd Koninkrijk hebben fossielen van algen gevonden in meteorietfragmenten die vorig jaar in Sri Lanka terecht zijn gekomen. Dit is het sterkste bewijs voor panspermia – dat het leven niet op aarde is ontstaan, maar dat onze planeet is “ingezaaid” door een meteoriet met simpele organismen ‘aan boord’. Dit betekent bovendien dat elders in het universum leven aanwezig zou moeten zijn.

In december 2012 is een vuurbal waargenomen boven Polonnaruwa, Sri Lanka. In de dagen erna zijn fragmenten verzameld en opgestuurd naar het Medical Research Institute, waar een microscopische analyse heeft uitgewezen dat de fragmenten fossielen bevatten van een groep micro-algen die diatomee

Reacties

 1. Cockie zegt:
 2. De ‘Journal of Cosmology’ is géén wetenschappelijk tijdschrift ….

  Zie ook http://en.wikipedia.org/wiki/Journal_of_Cosmology

  • Olaf van Kooten zegt:

   Wat dan wel? Goed, eigenlijk een “peer reviewed journal”, maar da’s zo’n lastig te begrip om te vertalen en ik houd er niet van om kwistig met engelse begrippen te strooien in m’n artikelen 😉

   • Het is een website, door één persoon gerund. Het is dus eigenlijk helemaal geen tijdschrift, en peer review ? Ik denk niet dat er veel gereviewd wordt …

    PS: ik ben zelf kosmoloog (bij de ESO), en dit soort nep-tijdschriften ergeren me nogal. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat er geen fossielen uit de ruimte zouden kunnen komen, maar dit “artikel” kan ik niet serieus nemen …

 3. ALMA? Aha dan ken je vast Marieke Baan wel, die gaat daar met de regelmaat van de klok naar toe. Jij ook zeker? Nee, ik ben niet jaloers hoor, grin…. 🙂 Mmmm, kunnen wij geen pers-accreditatie krijgen voor een bezoekje aldaar?

  • @Adrianus V:
   ik heb Marieke Baan inderdaad een keer uitmoet (bij ALMA), toen ze met de filmploeg van Klokhuis meeging …
   en ja, ik ‘moet’ er wel 1-2 keer per jaar naar toe 🙂

 4. Doe haar de groeten als je haar weer een keer ziet.

 5. Patrick zegt:

  Wat een onzin zeg. Goeiedag zeg word eens wakker en ga leven. Stop met deze nutteloze onzin.
  Over 1000 jaar word hier nog overgesproken.

  Elk iemand die deze onzin echt seriues neemt heeft een IQ van een zak aardappels.

  • Hephaistos zegt:

   Je kunt ook op een normale manier zeggen dat je het er niet mee eens bent. En heb je het over dit onderzoek (als je deze onzin serieus neemt heb je een IQ van aardappelen) of over buitenaards leven in het algemeen?

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.