16 juli 2018

Europa en Rusland gaan samen naar Mars

ExoMars

De Europese ruimtevaartorganisatie ESA en haar Russische tegenhanger Roskosmos hebben hun handtekening gezet onder een gezamenlijke missie naar Mars. ESA is op zoek gegaan naar een nieuwe partner omdat NASA zich noodgedwongen had teruggetrokken uit het project.

De missie staat bekend als ExoMars en bestaat uit twee delen. In 2016 zal een ruimtesonde in een omloopbaan rond de Rode Planeet arriveren en vervolgens gaan speuren naar sporen van methaangas in de atmosfeer, dat geproduceerd zou kunnen worden door microben. Ook zal een kleine lander neerdalen op Mars, om de belangrijkste technologie

Reacties

  1. ben benieuwd hoeveel “sizzles” we te zien krijgen.
    dit wordt elders helemaal niet leuk gevonden.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.