17 juli 2018

Een zoekkaartje voor Komeet PANSTARRS – dit keer de juiste!

Ja ja ik weet het, half Nederland kon deze week de komeet PANSTARRS niet vinden vanwege de twee foutieve zoekkaartjes die ik had afgebeeld en die eigenlijk voor de Amerikaanse lezers van dit nederige Astrostulpje bedoeld waren, zucht… Maar goed, de komeet blijft volgens de berichten nog wel een poosje zichtbaar, al zal z’n helderheid wel afnemen omdat ‘ie zich steeds verder van de zon verwijderd. Hieronder een zoekkaartje – speciaal voor Nederland, en nou niet meer zo zeuren, ja? 😉 – gemaakt door Hemel.waarnemen.com, daaronder een video waarin een animatie te zien is van de baan van de komeet langs de hemel.

de baan van de komeet C/2011 L4 (PANSTARRS) aan onze avondhemel. Het object staat 's avonds aan de westelijke hemel. De stand van de sterrenachtergrond klopt exact voor 25 maart om 19:00 uur, het moment waarvoor de hemelkaart is gemaakt. Voor dat moment klopt de positie van de komeet ten opzichte van de horizon exact. Later op de avond staan alle objecten lager aan de hemel, evenals op een eerdere datum om dezelfde tijd. Ook de schemering is niet correct weergegeven 
</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 1.7.8 -->
<div class=

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.