24 juni 2018

Het weer werkte niet mee bij de Sterrenkijkdag vrijdagavond

sterrenkijkdag Huygens
Gisteravond was ik bij de Landelijke Sterrenkijkdagen, die overal in Nederland dit weekend worden gehouden, en wel bij sterrenkundevereniging Christiaan Huygens in Papendrecht. Het weer zat niet mee, want het zat daarboven potdicht. En da’s erg jammer voor het opgekomen publiek, zeker als je beseft dat het dinsdag tot en met donderdag helder was, af en toe kraakhelder zelfs. Door het slechte weer was de opkomst slecht, maar dat mocht de pret niet drukken, want bij Huygens waren er naast een verkoopstand met boeken, draaibare sterrenkaarten en andere accessoires en vele te bewonderen telescopen ook vier presentaties door leden. De eerste was van Arno Hol, die een presentatie had gemaakt waarin hij een reis door het heelal maakte, van de manen en planeten dichtbij in ons zonnestelsel, via de nevels, clusters en bolhopen in onze Melkweg tot de sterrenstelsels verder weg.

sterrenkijkdag1

Na de presentatie van Arno kwamen drie Astrofotografen van Huygens aan de beurt, die ieder een compilatie lieten zien van door hen gemaakte astrofoto’s: Jan Brandt, Andr

Laat wat van je horen

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.