24 juni 2018

Een avondje lekker ouwehoeren over monteringen

roland van Milaan

roland van Milaan met z’n HPS montering

Gisteravond zou Kees Kwakernaak eigenlijk een presentatie geven over “de eigen telescoop” bij sterrenkundevereniging Chr. Huygens in Papendrecht, maar die ging niet door. Van annuleren van een bijeenkomst heeft het bestuur van Huygens gelukkig nooit gehoord en daarom kozen ze voor een vrije invulling: wie wat interessants mee te nemen heeft die neemt dat mee en laat het de anderen zien. En aldus nam Roland van Milaan z’n pas aangeschafte montering mee en een viertal andere leden recent gemaakte astrofoto’s. De door Roland meegebrachte montering, de 10 Micron 1000 van HPS als ik het wel heb – was eigenlijk het onderwerp van de avond en het leverde – mag ik toch wel zeggen – een heerlijk avondje ouwehoeren over monteringen op. Niet dat ik mij daar nou intensief mee bemoeid heb, want ik heb er eerlijk gezegd de ballen verstand van, maar het leverde vele vragen en discussies op over maten en gewichten, over uitlijnen, poolassen, prijs en uiteraard andere concurrerende systemen, zoals Vixen en de EQ6. Roland had eigenlijk in dubio gestaan om de montering m

Reacties

  1. ’t Is Micron … Staat fout geschreven op de site van Robtics.

Laat wat van je horen

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.