22 juli 2018

Messier Maandag – M33, de Driehoeksnevel

M33 1

Image credit: Patryk Kizny of http://kizny.com/astrophoto/messier-33-trialngulum-galaxy/.

Welkom bij de volgende editie van Messier Maandag! Iedere week bespreken we een object uit de Messier-catalogus, een lijst van 110 deepsky-objecten die is opgesteld om verwarring met kometen te voorkomen.

Messier Maandag 0804

Image credit: Greg Scheckler, from his 2008 Messier marathon, where he nabbed 105/110.

Als je denkt aan onze Lokale Groep van Sterrenstelsels, dan denk je waarschijnlijk aan de Melkweg en Andromeda en daarna pas aan “de rest”. Niemand kan je dat kwalijk nemen: Andromeda staat op een afstand van slechts 2,5 miljoen lichtjaar en is het grootste en helderste uitgespreide object aan de nachthemel. Andromeda bevat zo’n

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.