19 juli 2018

Russen lanceren ‘ark van noach’

Soyuz blabla

Vanaf de basis Bajkonoer in Kazachstan heeft een Sojoez-draagraket vrijdag succesvol een wetenschappelijke capsule gelanceerd, zo heeft de persdienst van het Russische ruimtevaartbureau Roscosmos gemeld. Het betrof een Sojoez 2.1a die zoals gepland om 12.00 uur plaatselijke tijd opsteeg. Hieronder beelden van de lancering.

De raket lanceerde de Bion-M1 capsule die medisch en wetenschappelijk onderzoek moet gaan doen. Aan boord zijn onder andere muizen, salamanders, slakken en planten voor onderzoek op Mars. ‘Het is een echte ark van Noach’, becommentarieerde het Russische televisiestation Vesti.Het Franse ruimtevaartbureau CNES neemt deel aan de missie en zegt dat het een eerste studie naar de fysiologie van dieren in de ruimte is sinds enkele decennia.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.