16 juli 2018

Over neptijdschriften en nepcongressen

Het logo van het Journal of Cosmology

Het logo van het Journal of Cosmology

Gisteren stond in de wetenschapsbijlage van NRC-Handelsblad een interessant artikel over neptijdschriften. Steeds vaker blijkt dat wetenschappers belaagd en verleid worden door online ‘open access‘ tijdschriften met een twijfelachtige reputatie. Er zijn de afgelopen jaren al honderden van die tijdschriften verschenen, waarvan deze lijst je een aardige indruk geeft. De redacties van de tijdschriften proberen met spam onderzoekers te verleiden om hun artikelen op te sturen, ze schermen ten onrechte met grote namen in hun redactieraad en na publicatie sturen ze rekeningen van soms duizenden euro’s. Op de lijst staat

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.