18 juli 2018

Olympische vlam gaat de ruimte in!

Sochi 2014

De olympische vlam gaat de ruimte in! Als voorschot op de olympische winterspelen in Sotsji, Rusland, zal de olympische vlam met een Soyuz-capsule gelanceerd worden. Vervolgens zal de vlam meegaan tijdens een ruimtewandeling, zo heeft de onderdirecteur van het Russiche ruimte-agentschap Roskosmos gisteren gezegd.

“Het zal geen kopie zijn, maar exact dezelfde toorts die tijdens de openingsceremonie gebruikt zal worden”, aldus de onderdirecteur. “Het Olympisch Commitee is akkoord gegaan met de ruimteceremonie”, maar details zijn nog niet bekend.

De toorts zal uiteraard niet aangestoken zijn: dat is in de ruimte onmogelijk, en in het ISS verboden. Dat is begrijpelijk: met vuur spelen is gevaarlijk, en zeker in een afgesloten ruimtestation! De kosmonauten Oleg Kotov en Sergei Ryazansky zullen de ruimtewandeling in november uitvoeren, waarna de toorts op 12 november weer zal terugkeren naar de aarde.

Bron: AFP

Reacties

  1. De toorts gaat de ruimte in, maar zonder de vlam eigenlijk. Begrijpelijk natuurlijk vanwege de veiligheidsvoorschriften, maar kan je het dan nog wel de Olympische Vlam noemen?

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.