23 juli 2018

Antimaterie, valt dat nou omhoog of omlaag?

image

Valt antimaterie omlaag of omhoog?

Laat iets los uit je handen en het zal naar beneden vallen. Logisch, da’s nou eenmaal de zwaartekracht, we zijn niets anders gewend. Maar zal dat ook gebeuren met antimaterie? De ons bekende wereld bestaat alleen uit materie, maar in deeltjesversnellers zoals de Large Hadron Collider van CERN bij Gen

Reacties

  1. Olaf van Kooten Olaf van Kooten zegt:

    Zou antimaterie dan verband kunnen houden met donkere energie?

  2. Als antimaterie antizwaartekracht bezit zou dat inderdaad net als donkere energie afstotend werken. Maar daar houdt volgens mij de vergelijking op, want donkere energie is een eigenschap van de ruimtetijd zelf, terwijl antimaterie gewoon uit deeltjes bestaan.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.